Fira de Novembre · Vilanova i la Geltrú | Activitats paral·leles
16834
page-template-default,page,page-id-16834,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
11
12
13
14

Activitats paral·leles

Algunes de les activitats paral·leles de la Fira de Novembre tenen molta solera. És el cas de la XXVII Trobada de Puntaires que és tot un clàssic al nostre calendari. Però no és l’únic cas. Entre dissabte i diumenge podreu trobar mostres, trobades, jornades, exposicions, mercats, fires i diades molt interessants i plenes de contingut que, de ben segur, us entusiasmaran. Algunes d’elles ón úniques, com l’arrivada de la transhumància de cavalls des del Pirineu fins la platja d’Adarró, pel mil·lenari Camí de la Marina.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 10

De 10 a 14 h / FIRA DEL COL·LECCIONISME. Trobada de tota classe de productes de col·lecció. Amb la participació especial del col·lectiu de Col·leccionistes de Vilanova i la Geltrú. Al passeig del Carme.

 

Diumenge 11

10 a 14 h XXVII TROBADA DE PUNTAIRES. 500 puntaires arribades d’arreu de Catalunya. Mostrant les seves creacions artístiques amb puntes de coixí. L’Associació de Puntaires del Garraf atorgarà els següents premis: a la millor labor, a la persona que porti tota una vida fent puntes,  a la millor punta de la categoria de 4 a 8 anys i a la millor de 9 a 16 anys. Al passeig del Carme.

 

9 a 14 h / VIII TROBADA DE CLÀSSICS. A la plaça Soler i Carbonell, davant del Mercat del Centre. Organitzada pels Amics dels Clàssics de Vilanova i la Geltrú.

 

12 h / DIADA DE LA COLLA DELS BORDEGASSOS. A la plaça de les Cols, amb la presència de les colles castelleres: Bordegassos de Vilanova, Castellers de Terrassa i Minyons de  l’Arboç. Bordegassos de Vilanova.

 

 

JORNADA DE PORTES OBERTES DELS MUSEUS

 

10 a 14 h / Espai Far. Museu Romàntic Can Papiol (2 x 1 en entrades al museu. Places limitades.

 

10.30 a 14.30 h / Museu del Ferrocarril de Catalunya.

 

11 a 14 h / Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Torre Blava – Espai Guinovart. Centre d’Art Contemporai La Sala. Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (Places limitades).

 

17 a 19 h / Museu Romàntic Can Papiol (2 x 1 en entrades al museu. Places limitades).

Tots els dies de la Fira

EXPOSICIÓ DE VEHICLES CLÀSSICS I HISTÒRICS.

A la rambla de la Pau, cantonada carrer Pere Jacas. Organitza Motoclub Penya Motorista Vilanova. L’estand comptarà amb la visita i l’exposició de la moto del vilanoví Valentín Perrone, Campió del Mediterrani 2018.

 

MERCAT JUVENIL

Al parc de Baix a Mar, espai dedicat a la venda de productes manufacturats per l’alumnat dels centres educatius: Escola Pia Vilanova, Pompeu Fabra i L’Arjau de Vilanova i la Geltrú i IES  lexandre Galí de Les Roquetes.

 

ARRIBADA DE CAVALLS PEL CAMÍ RAMADER DE MARINA.

Per la Fira, Vilanova i la Geltrú, acull els cavalls de la Fundació Miranda, dedicada a recuperar animals en situació de maltractaments i d’abandonament, i que recorren l’antic camí ramader de Marina, que comunica el Pirineu amb el mar, per anar a passar els mesos d’hivern a pastures del Parc Natural del Garraf i contribuir a la gestió forestal i ambiental. L’arribada esdevé un bonic i singular espectacle davant del mar i un esdeveniment de recuperació de la transhumància en la nostra ciutat.

 

Els cavalls arriben a la platja d’Adarró el dissabte 10, a les 13.45 hores. El diumenge 11, a les 9 hores està prevista la seva sortida pel passeig Marítim des de l’Ortoll en direcció al Parc del  Garraf.
Organitza: Ajuntament de Vilano va i la Geltrú i Fundació Miranda. Col·labora: ADF-Garraf i Consorci Els Colls Miralpeix.

Altres activitats

Fora del recinte firal també es duen a terme propostes molt interessants al voltant de la Fira de Novembre. Aquí en teniu la mostra.

Dimecres 7

19 h / Ponència “Projectes. Viabilitat”. A càrrec de Salvador Isern i Vicens. Sala d’actes CETIVG (carrer del Pare Garí, 91). Organitza: Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials del Garraf i l’Alt Penedès.

 

Dijous 8

19 h / Pòrtic de la Fira de Novembre, amb la ponència: “Situació actual i perspectives de l’economia i l’empresa catalana”. A càrrec d’Oriol Amat i Salas, catedràtic de la UPF Barcelona School of Management. A la Biblioteca Museu Víctor Balaguer (Av. V.Balaguer, s/n). Organitza la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP).

 

Dissabte 10

17 h / Jocs de taula familiars. Nova generació de jocs de taula per descobrir en família. A la Biblioteca Joan Oliva i Milà. Biblioteques municipals i regidoria de Joventut.

 

20 h / Teatre: “El principio del final”. A càrrec d’Amaia Hernández Trio. Cicle contrapunt. A la Gran Penya (rambla Principal, 52). Regidoria de Cultura.

 

Diumenge 11

 

9 h a 14.30 h / Mercat del Paper. Nova atracció pel públic especialitzat o col·leccionista del paper, els segons diumenges. Organitza Associació de Brocanters i col·leccionistes del Garraf.  A la banda est del Mercat del Centre (façana que dóna al carrer Josep Llanzà).

 

12 h / Iniciació al Pitch and Putt. A les instal·lacions del Pitch and Putt Portal del Roc. Reserves: 938 147 383. Pitch and Putt Portal del Roc.

 

19 h / Sarsuela de Lluïsa Fernanda amb la companyia Charo Picazo. Al teatre del Pòsit de Pescadors (Pg. Marítim 63). Teatre del Pòsit i Amics de la Lírica i la Música.