Fira de Novembre · Vilanova i la Geltrú | Coneixes la Turuta? a la Fira de Novembre de Vilanova, podràs conèixer més sobre ella
16477
post-template-default,single,single-post,postid-16477,single-format-standard,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
11
12
13
14

Coneixes la Turuta? a la Fira de Novembre de Vilanova, podràs conèixer més sobre ella

La Turuta és una moneda d’intercanvi social a Vilanova i la Geltrú, reconeguda pel propi Ajuntament del municipi. El seu nom prové de la Turuta, la música que acompanya a les comparses del Carnaval de la ciutat, un dels actes més identitaris pels vilanovins. El pròxim diumenge 13 de novembre, l’associació ECOl3VNG ofereix un taller sobre l’ús d’aquesta a la ciutat, dins del marc d’activitats de la Fira de Novembre. Aquest taller tindrà lloc al parc de la Baix a Mar entre les 17 h i les 19.30 h.

La Turuta és una moneda solidària que intercanvia hores de treball en activitats ecològiques o socials, en moneda de canvi per futures transaccions. Alguns establiments i professionals, ofereixen la possibilitat de pagar el preu en euros i una part corresponent en turutes. Per exemple, quan un soci participa en un projecte de turutes, una hora de treball  és equivalent a deu turutes, aquestes surten del compte del projecte i van al compte del soci, el soci podrà utilitzar aquestes a posteriori per consumir. El projecte porta actiu des del 2010, i l’Ajuntament la va reconèixer oficialment al juliol del 2014.

Al taller, que se celebrarà en el marc de la Fira de Novembre, l’associació ECOl3VNG explicarà el funcionament d’aquesta, per tal d’ajudar a entendre als vilanovins la seva utilització en l’economia local. També es parlarà de la situació actual de la moneda, i es reflexionarà sobre com utilitzar aquesta al servei de l’economia de Vilanova i la Geltrú.