Fira de Novembre · Vilanova i la Geltrú | Activitats
16193
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16193,do-etfw,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
_Antiga_01
_Antiga_02
_Fulles_blau
_Antiga_04
_Antiga_05
_Fulles_groc
_Antiga_06
_Antiga_07
_Fulles_rosa
_Antiga_08
_Antiga_03

Activitats III Saló del Carnaval

Divendres 10

 

11 h.

RECEPCIÓ DEL III SALÓ DEL CARNAVAL

Lloc: Saló de Plens de la Casa de la Vila
Amb la presència dels carnavals convidats

 

13:30 h.

Inauguració de l’estand del Saló i la resta d’estands comercials

Rambla de la Pau (Baix-a-Mar)
 

A l’estand del Saló

EL CARNAVAL DE VILANOVA EN LA HISTÒRIA

És una línia de temps des de 1760 fins 2017 amb el carnaval local com epicentre.
 

A l’estand el carnaval convidat
El carnaval convidat d’enguany és el del Vallespir, a la Catalunya Nord.

Obertura de l’estand amb l’exposició La Festa de l’Ós d’Arles de Tec, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans (Pirineus)

 

20:00 h.

Desfilada de Mantons a càrrec de LEONOR VIÇON

(amb models del Nou Country)
Lloc: Estand del Saló del carnaval (Rambla de la Pau, davant de l’escola LA PAU)

 

Als estands de comercials del saló

Obertura dels estands

Diumenge 12

 

Jornades sobre el carnaval, festa Universal

Al Foment Vilanoví, Plaça de les Cols
 

9:30 h.

El carnaval del segle XXI, vigència de la festa avui

a càrrec d’Amadeu Carbó

Educador social, folklorista i escriptor. Dinamitzador i gestor cultural així com activista en el món festiu des de diversos àmbits. Articulista per diverses publicacions, és autor/coautor de diversos llibres de temàtica relacionada amb festes i tradicions així com ponències per a congressos, alguns internacionals, relacionats amb temes festius. Ha exercit la docència en postgraus, campus d’estiu especialitzats, seminaris, etc. També ha participat en exposicions, espectacles i esdeveniments en tasques tan diverses com la recerca, el guió i la direcció. Ha estat membre del consell de redacció de la revista Gegants, Coordinador de l’Any Amades 2009 i membre del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Actualment és codirector del programa Fes ta Festa (abans a Ràdio 4 ara a www.festafesta.net), membre de l’Associació Cultural Joan Amades, de la comissió de seguiment dels protocols festius de la ciutat de Barcelona i del consell de redacció del Calendari de l’Ermita dels Pirineus.
Ha publicat Celebrem el Nadal, segon volum de la Col·lecció Ermità, on explica els elements més populars i les tradicions més emblemàtiques que formen part del costumari al voltant del cicle nadalenc.
 

11 del matí.

La Música en el Carnaval.

a càrrec de Jaume Ayats

Músic i professor d’etnomusicologia a la UAB. Professor de violí pel Conservatori Superior de Municipal de Música de Barceloa. Actualment és director del Museu de la Música de Barcelona. Ha realitzat estudis d’etnomusicologia a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París.
Ha comissariat l’exposició Veus de la Mediterrània del Museu de la Mediterrània. És autor amb Joaquim Rabaseda del documental Veus i sons de la Mediterrània. Canta amb el grup La Nova Euterpe.
Premi Nacional de Cultura Popular 2012.
Ha publicat:
“L’ordre sonor de l’espai públic en l’Antic Règim”, dins Els sons de Barcelona a l’edat moderna (ed. Tess Knighton, MUHBA, 2016, p. 37-46).
El Claviorgue Hauslaib del Museu de la Música de Barcelona (Documenta Universitaria, Museu de la Música de Barcelona, 2013)[7]
Els segadors, de cançó eròtica a himne nacional (L’Avenç, 2011)
Explica’m una cançó. 20 Tradicionals catalanes (Rafael Dalmau Editor, 2009)
Cantadors del Pallars. Cants religiosos de tradició oral al Pirineu / Religious Chants of the Oral Tradition in the Pyrinees (en col·laboració amb Anna Costal i Fornells i Iris Gayete Acero) (Barcelona: Rafael Dalmau Editor, 2010)
 

12:30 h.

Presentació El Carnaval convidat

La Festa de l’Ós d’Arles de Tec, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans (Pirineus)
 

colabora-faclogo_salo_carnaval_p